Skrytín-jeho přístavby

24.03.2011 13:13

Jak víte tak na Skrytíně socialistický režim přistavěl pár budov a pro ty kteří na Skrytíně ještě nebyli a znají pouze jeho fotografie jsem připravil nyní takové info co se na Skrytíně vlastně událo:

 

Po zahájení komunistického režimu zde vznikl tábor s novou asfaltovou silnicí přistavěnou částí hospodářské budovy(zadní část,vlevo od zámečku).

Níže uvedené ohlasy jsou z naší Knihy návštěv a Diskuze

Skrytín byl pro mě vždycky nejhezčí částí prázdnin. myslím si že sem nebyl jedinej kdo to tak cítil.chtěl bych potkat ty lidi s kterýma sem tam jezdil. jezdíval sem od roku 82 - 89.býval sem v oddíle s Pavlem Pravdou Markem Cejnarem víc lidí si jménem nepamatuju.Myslím že poslední rok sme měli za vedoucí Hanku Anděrovou co nám říkala kaštani.bydleli sme v chatkách nad bazénem. a rok nebo dva před tím sme měli za vedoucího Šíšu a byly sme v druhym bungalovu nad umývárkou.myslím že sem jezdíval na první turnus.býval sem modrooký blonďák na "blbečka" a trochu při těle.Jestli si na mě někdo vzpomínáte a chcete tak se ozvěte... vrkoun76@seznam.cz,Jezdila jsem na Skrytín každý rok na dětský tábor, řekla bych ,že až do roku 1988, nevím přesně. Stále vzpomínám na roky prázdnin strávených na Skrytíně. Bylo to tam úžasný a byla jsem úplně v šoku, když jsem viděla nynější fotky.Mám na tohle místo nádherné vzpomínky. Zámeček, jídelna, marodka, bazén, spousta hub, malin, hrušek a bojovek kolem místní hrobky. To bylo mé léto na skrytíně.Je mi moc líto, že to takhle dopadlo. Tábor ve Skrytíně byl parádní - na noční bojovku k hrobce nezapomenu do smrti :-) Ale také na vyhlašování soutěží na schodech u bazénu (koukni, jak to vypadá dnes - https://orlika.rajce.idnes.cz/Skrytin_19.9.2009/#koupaliste_na_Skrytine.jpg), vaření čaje z toho co najdeš na louce a v lese, raní vstávání na východ slunce, noční hlídky u brány, první lásky.. :-) Musím se tam zajet podívat, dokud to ještě jde. Stavby jsou pryč, ale věřím, že až se budu zase v těch místech procházet, mohlo by to být fajn. Měj se.

 

Poté se tam střídal tábor za táborem který v noci na stezce odvahy devastoval hrobku severně od zámečku.

Po pádu socialistyckého režimu byl Skrytín opuštěn,prý připadl státu,začalo se rabovat,střechy,podlahy,zdi a proto má čtvrt Dobkovic dveře,okna a nové kůlny z chatek a zámečku na Skrytíně

Poté Skrytín vystřídalo mnoho majitelů pak prý Skrytín zabavila banka.Od banky to "prý" koupil Martin Hausenblas který chce do roku 2014 obnovit asfaltovou cestu,zdemolovat jídelnu a ostatní komunistické hrůzy.Poté by tam rád zavedl opět elektřinu a vodu.

 

Již zdemoloval trafostanici.

 

Vedle Zámečku  je také jedna chatka která je braná jako rekreační objekt

Zde je příspěvek v diskuzi od majitele Skrytína:

 

Datum 07.03.2010
Vložil Martin
Titulek naděje umírá poslední :o))

Zdravím, jmenuji se Martin a Skrytín jsem před několika lety koupil. Od prvního okamžiku na mne toto místo udělalo hluboký dojem, jak se dívám, tak nejsem zdaleka sám. Mým cílem je odstranit z toho místa socialistické nálepky a pokusit se mu opět vrátit lesk. Doposud jsme zboural trafostanici a odstranil některé rujny, v nejbližší době dojde ke stržení jídelny a hospodářských staveb a také k obnovení vodárny a přípojky elektřiny. Mým cílem je v roce 2013 dokončit stavby a v roce 2014 zahrady. Potom se budu těšit na shledanou u méně srdcervoucího pohledu. :o)
Email: martin@adler.info.

ZDE JEŠTĚ PŘÍSPĚVEK OD PANA KARLA:

Skrytín jako takový nejvíce utrpěl za zprávce jménem Rosťa Zajíček, který po hádce s vedením Konstruktivy "zapomněl" vypustit na zámečku vodu na zimu a popraskalo veškeré topení a vodoinstalace. To bylo někdy kolem roku 1990-91.

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/group.php?gid=112814938736871

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode